Termeni și Condiții servicii LeoneGo

1. INTRODUCERE

1.1. LEONE GO APP S.R.L., persoană juridică înființată și funcționând în conformitate cu legea română, cu sediul în București, Sector 3, Str. Șapte Drumuri nr.10, ap.30, Cod poștal 031647 cu nr. de ordine in Registrul Comertului J40/13463/2019, Cod Unic de Inregistrare 41740960, cont IBAN: RO65UGBI 0000 4720 0993 2RON, deschis la GARANTI BANK – CENTRALA., denumita in cele ce urmeaza “LEONE GO”;

1.2. Acești termeni și condiții (“Termeni și Conditii”) constituie acordul legal dintre dumneavoastră și LEONE GO. Vă rugăm să citiți acesti Termeni și Condiții înaintea utilizării în orice mod a aplicației informatice LEONE GO pentru Clienți (“Aplicația”). Prin utilizarea Aplicației si inregistrarea unui cont pe Aplicație și/sau folosirea serviciilor de intermediere oferite de Aplicație reprezintă acceptarea acestor Termeni și Condiții.

1.3. Prin acordul dumneavoastra referitor la acesti Termeni și Condiții, dumneavoastră declarați și garantați că aveți 18 ani și capacitate deplină de exercițiu sau, în cazul unei persoane juridice, că sunteți o societate înmatriculată și funcționând în conformitate cu legile din România, iar reprezentanții dumneavoastră sunt în mod valabil autorizați să exprime acordul dumneavoastră cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea în orice alt mod a Aplicației.

1.4. Aplicația este un program informatic mobil care vă permite să comandați un taxi sau un autovehicul cu șofer pentru prestarea serviciului de transport, prin intermediul unui echipament mobil, fără alte formalități. Aplicația detectează în mod automat locația Pasagerului și după confirmarea adresei, va trimite comenzi către Soferii disponibili din respectiva zonă. Mai multe detalii despre funcționarea Aplicației regasiți în secțiunile Scopul Aplicației, Condițiile pentru funcționarea corespunzătoare a Aplicației și Funcționalitățile Aplicației.

2. DEFINIȚII

2.1. Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul înțeles:

2.1.1. Client – Orice persoana juridica sau fizica cu capacitate de exercitiu deplina care acceseaza Aplicatia fiind interesata de serviciile oferite de Soferi;

2.1.2. Sofer – Orice persoana juridica sau persoana fizica autorizata avand ca obiect de activitate transport bunuri si persoane, cu respectarea conditiilor legale, ale caror servicii pot fi solicitate cu ajutorul Aplicatiei.

2.1.3. Cerere de transport – solicitarea efectuata de catre Client prin care acesta cere o oferta de transport din partea Soferilor.

2.1.4. Cont – modalitatea de inregistrare a Soferilor / Clientilor in cadrul Aplicatiei, modalitate prin care acestia isi pot gestiona cererile de transport.

2.1.5. Cont Family – contul de client persoana fizica prin care serviciile sunt utilizate de membrii de familie inregistrati de titularul contului;

2.1.6. Cont Corporate – contul destinat companiilor care le permit acestora utilizarea serviciilor pentru angajatii acestora;

2.1.7. Aplicație – platforma informatică LEONE GO prin intermediul careia sunt puse în legatură cererea și oferta pentru servicii de transport;

2.1.8 Pasagerul – beneficiarul final al serviciilor de transport care nu are intotdeauna calitatea de Client;

2.1.9 Titularul – o persoană numită de Client pentru a administra Contul Corporate sau Family, adică pentru a înregistra și elimina Utilizatorii, pentru a vizualiza și edita informațiile referitoare la Pasageri.

2.1.10 Tarif ​ – tariful pe care Clientul are obligația să îl plătească Șoferului pentru serviciile de transport prestate.

2.2. Titlurile din cuprinsul acestor Termeni si Conditii sunt inserate doar in scop orientativ si nu vor afecta in vreun fel interpretarea prevederilor din cuprinsul acestora.

2.3. Termenii din cadrul prezentelor Termeni si Conditii au semnificatiile definite mai sus. Orice referinta la numarul singular include, de asemenea, o referinta la numarul plural si viceversa; orice referire la genul masculin va include, de asemenea, o referire la genul feminin si / sau neutru si viceversa.

3. SCOPUL APLICAȚIEI

3.1. Scopul Aplicatiei este intermedierea de servicii de transport alternativ intre Clienti si Soferi, Orice utilizare a Aplicatiei in alte scopuri nu este permisa, iar LEONE GO nu va fi raspunzator pentru niciun prejudiciu cauzat prin utilizarea Aplicației în alte scopuri.

3.2. Serviciile de transport care sunt intermediate prin Aplicație se refera la:

3.2.1. Servicii de transport in regim taxi, asa cum acestea sunt reglementate de legislatia aplicabila in domeniu.

3.2.2. Servicii de transport in regim de inchiriere, respectiv servicii de transport public de persoane realizat de transportatori autorizati cu autoturisme cu conducători auto, puse la dispozitia clientilor pe baza de contract de inchiriere, asa cum acestea sunt reglementate de legislatia aplicabila in domeniu.

3.2.3 Servicii de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, in coditiile prevazute de legislatia aplicabila in domeniu.

4. CONDIȚII PENTRU FUNCȚIONAREA CORESPUZĂTOARE A APLICAȚIEI

4.1. Aplicatia functioneaza pe orice tip de dispozitiv (telefon sau tableta) cu sistem de operare Android, IOS si care indeplineste urmatoarele conditii:

4.1.1. Dispozitivul are chipset GPS;

4.1.2. Dispozitivul are toate optiunile specifice functionarii optime active, respectiv:

a) optiunea GPS activata;

b) toate serviciile de localizare activate;

c) optiunea date mobile activata.

4.2. Pentru a beneficia de toate functionalitatile Aplicatiei va rugam sa contactati departamentul tehnic, la adresa clienti@leonego.ro, pentru a verifica daca dispozitivul dumneavoastra intruneste specificatiile tehnice necesare unei functionari optime a aplicatiei.

4.3. Aplicatia este compatibila cu oricare dintre retelele de telefonie mobila cu conexiune de date mobile 3G sau 4G.

4.4. Clientii care doresc sa foloseasca Aplicatia urmeaza sa isi creeze un Cont pe Aplicatie, furnizand urmatoarele informatii personale, supunandu-se termenilor din Politica de Confidentialitate LEONE GO:

a) Datele de identificare ale Clientului, corecte, complete si actuale;

b) Datele de contact ale Clientului, astfel cum sunt solicitate de Aplicatie;

c) Alte informatii solicitate cu ocazia inregistrarii Contului.

4.5. Nu este permisa:

a) incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul aplicatieiLEONE GO, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor livrate, sau incercarea de a actiona in acest scop;

b) incercarea de a testa sau a scana vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua LEONE GO accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua LEONE GO care nu sunt publice, fara autorizarea prealabila a LEONE GO;

c) incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua LEONE GO prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin ”flooding” sau ”DOS”;

d) folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de emailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de emailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

4.6. Nerespectarea oricareia dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila, penala sau contraventionala, dupa caz. LEONE GO va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

5. FUNCȚIONALITĂȚILE APLICAȚIEI

5.1. Aplicatia va permite identificarea autoturismelor apartinand companiilor de taxi, soferi de transport in regim de inchiriere sau operatori de transport alternativ, Clientul avand posibilitatea sa aleaga in functie de diverse criterii: taxi sau sofer de transport in regim de inchiriere sau transport alternativ, tariful practicat, timpul de asteptare etc.

5.2. Pentru a contracta o cursa cu un Sofer, Clientul va parcurge urmatorii pasi:

A. deschide Aplicatia;

B. introduce adresa locului unde se afla sau selecteaza optiunea de identificare prin Aplicatie a adresei exacte;

C. optional, poate introduce adresa destinatiei cursei;

D. selecteaza optiunea de cautare a unor soferi disponibili;

E. Aplicatia arata soferii care si-au exprimat disponibilitatea pentru contractarea cursei (impreuna cu modalitatea de transport aferenta) aflati in apropiere, tariful acestora si timpul estimat de asteptare pana la sosire;

F. Clientul selecteaza soferul dorit, avand la dispozitie prin Aplicatie informatii referitoare la: modalitatea de transport, tariful practicat (pe baza caruia se calculeaza contravaloarea cursei), informatii despre sofer (nume, prenume, fotografie), informatii despre autovehicul (marca si model, numar de inmatriculare);

G. acceptarea de catre Client a ofertei soferului echivaleaza cu acordul pentru incheierea unui contract intre Client si Sofer avand ca obiect prestarea de servicii de transport, in conditiile stabilite de Sofer;

H. Clientul asteapta sosirea masinii in timpul indicat si efectuarea cursei.

5.3. Pentru a anula o cursă, Clientul va trimitere o notificare corespunzătoare Soferului prin intermediul Aplicatiei. Daca notificarea de anulare se trimite dupa mai mult de 1 minut de la plasarea cererii de transport, Clientului i se poate retine o taxa de anulare in valoare de 10 RON.

De asemenea, aceeasi taxa se va putea retine in situatia în care un Client nu a urcat în autoturismul Soferului selectat în decurs de 3 minute de la momentul prezentarii, caz in care se consideră că acesta a anulat cursa.

5.4. După sosirea șoferului și primirea unei notificări corespunzătoare din partea acestuia, aplicația LEONE GO poate începe să taxeze tariful în regim de așteptare.

5.5. Aplicatia va mai pune la dispozitia Clientului si urmatoarele functii: posibilitatea platii cu cardul a contravalorii curselor prin intermediul Aplicatiei, comunicarea cu soferul prin chat sau prin numarul de telefon, alegerea soferului in functie notele acordate de alti Clienti, selectarea diverselor optiuni legate de masina (aer conditionat, loc extra pentru bagaje, calatoria cu un animal de companie etc.) si posibilitatea de a acorda o nota soferului sau de a face sugestii si reclamatii prin intermediul Aplicatiei. In ceea ce priveste reclamatiile cu privire la Serviciile intermediate prin Aplicatie, LEONE GO poate transmite aceste reclamatii catre Sofer.

5.6. In ceea ce priveste posibilitatea platii cu cardul prin intermediul Aplicatiei, se vor retine comisioanele agreate cu procesatorul de plati. Tot in acest caz, Clientul va putea opta pentru o bonificatie suplimentara din contravalorea Serviciului (“TIPS”).

5.7. Administrarea Contului Corporate/Family se va face in urmatoarele conditii:

5.7.1 După înregistrarea cu succes, Clientului i se va aloca un nume de utilizator unic și o parolă pentru a accesa Contul Corporate/Family prin intermediul Aplicatiei.

5.7.2 Clientul va numi unul sau mai mulți Titular(i) care să acceseze Contul Corporate/Family și Aplicatia cu ajutorul numelui/numelor de utilizator personal(e) alocat(e) acestuia în calitate de titular și parola/parolele de titular.

5.7.3 Contul Corporate/Family permite Titularului urmatoarele:

  1. să vizualizeze lista curentă de Pasageri inregistrati;

  2. să invite Pasageri suplimentari să devină Clienti;

  3. să elimine Pasageri din Cont;

  4. să vizualizeze informațiile detaliate despre călătoriile inregistrate in Contul Corporate/Family, cum ar fi dar fara a se limita la situatia conturilor, cursele efectuate, facturile aferente curselor decontate in baza Contului Corporate/Family.

6. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE LEONE GO

6.1. LEONE GO se obliga sa publice toate Cererile de Transport transmise de Clienti prin intermediul Aplicatiei, care sunt conforme cu prevederile / conditiile impuse prin prezentele Termeni si Conditii.

6.2. LEONE GO se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea Aplicatiei sau eventuale neconcordante intre datele furnizate in Cererea de Transport de catre Client si datele publicate pe Aplicatie de catre LEONE GO, cu exceptia acelor neconcordante semnalate de catre Clienti care se datoreaza faptului ca LEONE GO a modificat partial Cererea de Transport astfel incat acesta sa indeplineasca conditiile impuse prin prezentul document pentru a putea fi mentinut postat pe Aplicatie.

6.3. In functie de evolutia legislatiei sau a serviciilor oferite, LEONE GO isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza oricand unilateral Termenii si Conditiile, notificand modificarea respectiva inaintea utilizarii Aplicatiei de catre Client. Termenii si Conditiile pot fi accesate oricand in sectiunea Termeni si Conditii din Aplicatie. Daca Clientul nu este de acord cu modificarea Termenilor si Conditiilor, nu va mai putea utiliza Aplicatia.

6.4. LEONE GO poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a Aplicatiei. Modificarile devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin intermediul Aplicatiei.

7. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE CLIENTULUI

7.1. Clientul are dreptul de a beneficia de Aplicatie atat timp cat nu incalca prevederile Termenilor si Conditiilor. In continuare, Clientul isi asuma respectarea urmatoarelor obligatii si are urmatoarele drepturi:

7.1.1. Contractarea serviciilor de transport prin Aplicatie. Cererea de Transport inaintata de Client trebuie sa fie ferma si corecta. Acest lucru inseamna ca Cererea de Transport trebuie sa cuprinda locatia reala a persoanei care urmeaza sa fie transportata. Clientul este direct responsabil pentru neducerea la indeplinire de catre Soferi a serviciilor de transport din culpa Clientului, incluzand dar fara a se limita la, mentionarea eronata a adresei de unde Clientul doreste sa inceapa cursa.

7.1.2. Pentru functionarea in conditii normale a Aplicatiei si pentru asigurarea unui mediu eficient de intermediere a serviciilor de transport, pentru cazuri justificate de conduita Clientului, LEONE GO isi rezerva dreptul de suspendare a Contului Clientului pe o perioada de 24 ore.

7.1.3. Executarea serviciilor de catre Soferi. Clientul are dreptul de a raporta orice neregula cu privire la prestarea serviciului de transport catre LEONE GO. In acest caz, LEONE GO poate aplica sanctiuni de suspendare a Conturilor soferilor, de excludere a soferilor din Aplicatie sau de incetare a relatiilor contractuale cu acestia. De asemenea, in cazul raportarii conduitei necorespunzatoare a soferilor, LEONE GO va transmite reclamatiile primite catre Transportator in vederea remedierii situatiilor semnalate..

7.1.4. Plata serviciilor de transport. Utilizarea Aplicatiei este gratuita pentru Clienti. Acest lucru nu va afecta insa obligatia Clientului de a plati tarifele cursei Soferului, inclusiv a tarifului minim indicat la momentul efectuarii cursei, gratuitatea referindu-se doar la utilizarea de catre Client a Aplicatiei. Beneficiarul are dreptul sa efectueze plata contravalorii curselor prin numerar, cu cardul la POS-ul Soferului daca autovehiculul este dotat in acest sens, sau cardul prin intermediul Aplicatiei.

7.1.5. Altele. In masura in care Clientul afla ca Soferul nu detine autorizatiile / avizele / permisele / atestatele / licentele necesare in baza legii pentru prestarea serviciilor de transport, Clientul are obligatia sa notifice acest fapt LEONE GO, astfel incat acesta din urma sa poata demara procedura de verificare a autorizatiilor acestuia.

7.1.6 Clientul are obligatia de a utiliza Aplicatia cu bună credință, de a avea o atitudine respectuoasă față de Soferii care oferă serviciile de transport prin intermediul Aplicatiei. LEONE GO își rezervă dreptul de a închide contul Clientului in cazul in care se constata incalcarea prevederilor acestor Termeni și condiții sau in cazul in care se constata comiterea unor acte de fraudă. Clientul are dreptul de a beneficia de asistenta si suport din partea LEONE GO, prin posibilitatea accesarii departamentului de relatii cu Clientii LEONE GO, la datele de contact identificate in Aplicatie. Subliniem că este dreptul Clientului de a se adresa și/sau direct Soferului autorizat.

7.1.7. Clientul se poate retrage oricand din prezentul contract prin stergerea contului si dezinstalarea aplicatiei fara plata vreunei sume de bani. Retragerea din acest contract va atrage imposibilitatea utilizarii Aplicatiei de catre Client. Instalarea ulterioara a Aplicatiei echivaleaza cu acceptarea Termenilor si Conditiilor in forma existenta la momentul respectiv.

8. PROPRIETATE INTELECTUALĂ

8.1. Intregul continut al Aplicatiei, incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe pentru calculator, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea LEONE GO și/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe cu modificarile ulterioare, precum si tuturor celorlalte legi, inclusiv dar fara a se limita la legile aplicabile privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala.

8.2. LEONE GO acorda Clientului un drept de utilizare al Aplicatiei neexclusiv si temporar pe perioada in care Clientul isi mentine Contul activ.

9. CONFIDENȚIALITATE

9.1. Prezentele Termeni si Conditii se completeaza cu Politica de Confidentialitate LEONE GO aflata pe site-ul www.leonego.ro si in cadrul Aplicatiei la sectiunea „Politica de Confidentialitate”. Recomandăm Clientului a consulta si propria politică de confidențialitate a prestatorilor de servicii de transport.

10. LIMITAREA RĂSPUNDERII

10.1. Serviciul de transport va fi prestat in baza termenilor si conditiilor fiecarui Sofer si in baza legislatiei aplicabile. LEONE GO nu este raspunzator pentru modalitatea sau calitatea prestarii Serviciilor, aceasta raspundere fiind a Soferilor, in calitate de prestatori ai Serviciilor. De asemenea, orice obligatie legala a Soferului fata de Client va ramane in sarcina Soferului. Pentru evitarea oricarui dubiu, LEONE GO nu se substituie Soferului si nu presteaza Servicii pentru Clienti. LEONE GO depune diligentele pentru a se asigura ca Soferii detin autorizatiile solicitate de legislatia privind transportul in regim de taxi sau in regim de ride sharing pentru efectuarea acestor servicii. Cu toate acestea, in masura in care nu se face dovada ca LEONE GO ar fi avut cunostinta despre acest caz la momentul contractarii cursei si l-ar fi acceptat, daca se dovedeste ca Soferul nu ar fi detinut autorizatiile cerute de lege la momentul contractarii si/sau prestarii cursei, Clientul poate solicita exclusiv Soferului acoperirea oricarui prejudiciu creat.

10.2. Obligatia de a transmite documentele justificative fiscale catre Client (i.e. bon client, factura pentru Servicii, factura pentru bonificatia de tip TIPS), apartine exclusiv Soferilor, acestia avand raspunderea pentru indeplinirea acestor obligatii. Cu toate acestea, in cazul transportului in regim de ride sharing aceste documente (emise in numele Soferului) vor putea fi accesate de catre Client prin intermediul Aplicatiei.

10.3. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor Contului (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

10.4. LEONE GO nu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre LEONE GO a oricareia din obligatiile sale conform prezentelor Termeni si Conditii.

10.5. LEONE GO nu este responsabil pentru daune in caz de forta majora (cutremur, incedii etc).

11. LEGEA APLICABILĂ. LITIGII

11.1. Dispozitiile prezentelor Termeni si Conditii sunt guvernate si se supun dispozitiilor legale romane in vigoare. În cazul în care oricare dintre prevederile Termenilor generali devine inaplicabilă, părțile vor înlocui clauza afectată cu una valabilă care va aproxima intenția și efectul economic al clauzei afectate.

11.2. Clientii ce urmeaza sa foloseasca Aplicatia vor incerca stingerea pe cale amiabila o oricaror dispute aparute ca urmare a utilizarii Aplicatiei.

11.3. Orice litigiu aparut in legatura cu Termenii si Conditiile Aplicatiei va putea fi solutionat de instantele competente din municipiul Bucuresti.

11.4. Prin utilizarea Aplicatiei, Clientul declara ca intelege ca serviciile prestate de LEONE GO de punere la dispozitie a Aplicatiei nu intra sub incidenta dispozitiilor din Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim taxi si in regim de inchiriere.

12. DISPOZIȚII FINALE

12.1. Clientul accepta prin prezenta in mod expres prevederile sectiunilor „Drepturile si Obligatiile Clientului” si „Limitarea raspunderii” de mai sus.

12.2. Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, Clientul declara ca a luat la cunostinta deplina tipul serviciilor intermediate prin Aplicatie si ca nu este indus in eroare cu privire la tipul serviciilor de transport care sunt intermediate prin Aplicatie.