Termeni și Condiții pentru pasageri

1. INTRODUCERE

1.1. LEONE GO APP S.R.L., persoană juridică înființată și funcționând în conformitate cu legea română, cu sediul în București, Sector 3, Str. Șapte Drumuri nr.10, ap.30, Cod poștal 031647 cu nr. de ordine in Registrul Comertului J40/13463/2019, Cod Unic de Inregistrare 41740960, cont IBAN: RO65UGBI 0000 4720 0993 2RON, deschis la GARANTI BANK – CENTRALA, denumita in cele ce urmeaza “LEONE GO”;

1.2. Acești termeni și condiții (“Termeni și Conditii”) constituie acordul legal dintre dumneavoastră și LEONE GO. Vă rugăm să citiți acesti Termeni și Condiții înaintea utilizării în orice mod a aplicației informatice LEONE GO pentru Clienți (“Aplicația”). Prin utilizarea Aplicației si inregistrarea unui cont pe Aplicație și/sau folosirea serviciilor de intermediere oferite de Aplicație reprezintă acceptarea acestor Termeni și Condiții.

1.3. Prin acordul dumneavoastra referitor la acesti Termeni și Condiții, dumneavoastră declarați și garantați că aveți 18 ani și capacitate deplină de exercițiu sau, în cazul unei persoane juridice, că sunteți o societate înmatriculată și funcționând în conformitate cu legile din România, iar reprezentanții dumneavoastră sunt în mod valabil autorizați să exprime acordul dumneavoastră cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea în orice alt mod a Aplicației.

1.4. Aplicația este un program informatic mobil care vă permite să comandați un taxi sau un autovehicul cu șofer pentru prestarea serviciului de transport, prin intermediul unui echipament mobil, fără alte formalități. Aplicația detectează în mod automat locația Pasagerului și după confirmarea adresei, va trimite comenzi către Soferii disponibili din respectiva zonă. Mai multe detalii despre funcționarea Aplicației regasiți în secțiunile Scopul Aplicației, Condițiile pentru funcționarea corespunzătoare a Aplicației și Funcționalitățile Aplicației.

2. DEFINIȚII

2.1. Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul înțeles:

2.1.1. Client – Orice persoana juridica sau fizica cu capacitate de exercitiu deplina care acceseaza Aplicatia fiind interesata de serviciile oferite de Soferi;

2.1.2. Sofer – Orice persoana juridica sau persoana fizica autorizata avand ca obiect de activitate transport bunuri si persoane, cu respectarea conditiilor legale, ale caror servicii pot fi solicitate cu ajutorul Aplicatiei.

2.1.3. Cerere de transport – solicitarea efectuata de catre Client prin care acesta cere o oferta de transport din partea Soferilor.

2.1.4. Cont – modalitatea de inregistrare a Soferilor / Clientilor in cadrul Aplicatiei, modalitate prin care acestia isi pot gestiona cererile de transport.

2.1.5. Cont Family – contul de client persoana fizica prin care serviciile sunt utilizate de membrii de familie inregistrati de titularul contului;

2.1.6. Cont Corporate – contul destinat companiilor care le permit acestora utilizarea serviciilor pentru angajatii acestora;Terms and conditions

2.1.7. Aplicație – platforma informatică LEONE GOprin intermediul careia sunt puse în legatură cererea și oferta pentru servicii de transport;

2.1.8 Pasagerul – beneficiarul final al serviciilor de transport care nu are intotdeauna calitatea de Client;

2.1.9 Titularul – o persoană numită de Client pentru a administra Contul Business sau Family, adică pentru a înregistra și elimina Utilizatorii, pentru a vizualiza și edita informațiile referitoare la Pasageri.

2.1.10 Tarif ​ – tariful pe care Clientul are obligația să îl plătească Șoferului pentru serviciile de transport prestate.

2.2. Titlurile din cuprinsul acestor Termeni si Conditii sunt inserate doar in scop orientativ si nu vor afecta in vreun fel interpretarea prevederilor din cuprinsul acestora.

2.3. Termenii din cadrul prezentelor Termeni si Conditii au semnificatiile definite mai sus. Orice referinta la numarul singular include, de asemenea, o referinta la numarul plural si viceversa; orice referire la genul masculin va include, de asemenea, o referire la genul feminin si / sau neutru si viceversa.

3. SCOPUL APLICAȚIEI LEONE GO

3.1. Scopul Aplicatiei este intermedierea de servicii de transport alternativ intre Clienti si Soferi, Orice utilizare a Aplicatiei in alte scopuri nu este permisa, iar LEONE GOnu va fi raspunzator pentru niciun prejudiciu cauzat prin utilizarea Aplicației în alte scopuri.

3.2. Serviciile de transport care sunt intermediate prin Aplicație se refera la:

3.2.1. Servicii de transport in regim taxi, asa cum acestea sunt reglementate de Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim taxi si in regim de inchiriere si de legislatia secundara pentru aplicarea acesteia;

3.2.2. Servicii de transport in regim de inchiriere, respectiv servicii de transport public de persoane realizat de transportatori autorizati cu autoturisme cu conducători auto, puse la dispozitia clientilor pe baza de contract de inchiriere, asa cum acestea sunt reglementate de Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim taxi si in regim de inchiriere si de legislatia secundara pentru aplicarea acesteia.

3.2.3 Servicii de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, in coditiile prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 49/2019 privind activitatile de transport alternativ cu autoturism si conducator auto.

4. UTILIZAREA APLICATIEI LEONE GO

4.1. Pentru a contracta o cursa cu un Sofer, Clientul va parcurge urmatorii pasi:

A. deschide Aplicatia;

B. introduce adresa locului unde se afla sau selecteaza optiunea de identificare prin Aplicatie a adresei exacte;

C. optional, poate introduce adresa destinatiei cursei;

D. selecteaza optiunea de cautare a unor soferi disponibili;

E. Aplicatia arata soferii care si-au exprimat disponibilitatea pentru contractarea cursei (impreuna cu modalitatea de transport aferenta) aflati in apropiere, tariful acestora si timpul estimat de asteptare pana la sosire;

F. Clientul selecteaza soferul dorit, avand la dispozitie prin Aplicatie informatii referitoare la: modalitatea de transport, tariful practicat (pe baza caruia se calculeaza contravaloarea cursei), informatii despre sofer (nume, prenume, fotografie), informatii despre autovehicul (marca si model, numar de inmatriculare);

G. acceptarea de catre Client a ofertei soferului echivaleaza cu acordul pentru incheierea unui contract intre Client si Sofer avand ca obiect prestarea de servicii de transport, in conditiile stabilite de Sofer;

H. Clientul asteapta sosirea masinii in timpul indicat si efectuarea cursei.

4.2. Aplicatia va mai pune la dispozitia Clientului si urmatoarele functii: posibilitatea platii cu cardul a contravalorii curselor prin intermediul Aplicatiei, comunicarea cu soferul prin chat sau prin numarul de telefon, alegerea soferului in functie notele acordate de alti Clienti, selectarea diverselor optiuni legate de masina (aer conditionat, loc extra pentru bagaje, calatoria cu un animal de companie etc.) si posibilitatea de a acorda o nota soferului sau de a face sugestii si reclamatii prin intermediul Aplicatiei. In ceea ce priveste reclamatiile cu privire la Serviciile intermediate prin Aplicatie, LEONE GOpoate transmite aceste reclamatii catre Sofer.

4.3. In ceea ce priveste posibilitatea platii cu cardul prin intermediul Aplicatiei, se vor retine comisioanele agreate cu procesatorul de plati. Tot in acest caz, Clientul va putea opta pentru o bonificatie suplimentara din contravalorea Serviciului (“TIPS”).

4.4. Administrarea Contului Corporate/Family se va face in urmatoarele conditii:

4.4.1 După înregistrarea cu succes, Clientului i se va aloca un nume de utilizator unic și o parolă pentru a accesa Contul Corporate/Family prin intermediul Aplicatiei.

4.4.2 Clientul va numi unul sau mai mulți Titular(i) care să acceseze Contul Corporate/Family și Aplicatia cu ajutorul numelui/numelor de utilizator personal(e) alocat(e) acestuia în calitate de titular și parola/parolele de titular.

4.4.3 Contul Corporate/Family permite Titularului urmatoarele:

  1. să vizualizeze lista curentă de Pasageri inregistrati;

  2. să invite Pasageri suplimentari să devină Clienti;

  3. să elimine Pasageri din Cont;

  4. să vizualizeze informațiile detaliate despre călătoriile inregistrate in Contul Corporate/Family, cum ar fi dar fara a se limita la situatia conturilor, cursele efectuate, facturile aferente curselor decontate in baza Contului Corporate/Family.

4.5. Plata serviciilor de transport.

4.5.1. Utilizarea Aplicatiei este gratuita pentru Clienti. Acest lucru nu va afecta insa obligatia Clientului de a plati tarifele cursei Soferului, inclusiv a tarifului minim indicat la momentul efectuarii cursei, gratuitatea referindu-se doar la utilizarea de catre Client a Aplicatiei. Beneficiarul are dreptul sa efectueze plata contravalorii curselor prin numerar, cu cardul la POS-ul Soferului daca autovehiculul este dotat in acest sens, sau cardul prin intermediul Aplicatiei.

4.5.2. La utilizarea aplicației LEONE GO, puteți alege să plătiți pentru serviciul de transport direct șoferului sau prin instrumentul de plată disponibil din aplicația LEONE GO. Plățile pentru călătorii efectuate în regim LEONE GOFamily sau Corporate sunt tratate separat pe segmentul călătorii de afaceri. Tarifele vor include taxele și impozitele aplicabile conform legii. Tarifele pot include și alte sume relevante, taxe de drum și/sau suprataxe inclusiv taxe de rezervare, taxe de drum municipale, suprataxe aeroportuare sau comisioane de prelucrare a plăților divizate.

4.5.3. Puteți efectua plata pentru serviciile de transport cu cardul, dar și prin alte metode de plată (de exemplu: LEONE GOCorporate sau Family), care necesită activarea prealabilă a contului din aplicația LEONE GO. Prin punerea la dispoziție a serviciului de plată prin aplicație, LEONE GOacționează ca agent comercial pentru furnizorii de servicii de transport. Obligația dumneavoastra față de operatorul de servicii de transport va fi îndeplinită atunci când se emite ordinul de plată pentru viramentul fondurilor către contul bancar al LEONE GO. Dumneavoastra în calitate de Client, sunteți responsabil pentru a vă asigura că se efectuează plata și că există suficiente fonduri disponibile pentru aceasta.

5. Plasarea comenzilor de servicii de transport și anularea acestora

5.1. Dacă veți comanda un serviciu de transport, iar șoferul este de acord să vă preia, atunci se va considera că s-a plasat comanda pentru serviciile respective. Odată ce șoferul confirmă faptul că el/ea va finaliza călătoria, veți intra într-un acord separat cu șoferul pentru prestarea serviciilor de transport in regim de taxi, regim de inchiriere sau transport alternativ.

5.2. Pentru a anula o cursă, Clientul va trimitere o notificare corespunzătoare Soferului prin intermediul Aplicatiei. Daca notificarea de anulare se trimite dupa mai mult de 1 minut de la plasarea cererii de transport, Clientului i se poate retine o taxa de anulare in valoare de 10 RON. De asemenea, aceeasi taxa se va putea retine in situatia în care un Client nu a urcat în autoturismul Soferului selectat în decurs de 3 minute de la momentul prezentarii, caz in care se consideră că acesta a anulat cursa.

5.3. După sosirea șoferului și primirea unei notificări corespunzătoare din partea acestuia, aplicația LEONE GO poate începe să taxeze tariful în regim de așteptare.

6. CONFIDENȚIALITATE

6.1. Prezentele Termeni si Conditii se completeaza cu Politica de Confidentialitate LEONE GOaflata pe site-ul www.leonego.ro si in cadrul Aplicatiei la sectiunea „Politica de Confidentialitate”. Recomandăm Clientului a consulta si propria politică de confidențialitate a prestatorilor de servicii de transport.

7. LIMITAREA RĂSPUNDERII

7.1. Serviciul de transport va fi prestat in baza termenilor si conditiilor fiecarui Sofer si in baza legislatiei aplicabile. LEONE GOnu este raspunzator pentru modalitatea sau calitatea prestarii Serviciilor, aceasta raspundere fiind a Soferilor, in calitate de prestatori ai Serviciilor. De asemenea, orice obligatie legala a Soferului fata de Client va ramane in sarcina Soferului. Pentru evitarea oricarui dubiu, LEONE GOnu se substituie Soferului si nu presteaza Servicii pentru Clienti. LEONE GOdepune diligentele pentru a se asigura ca Soferii detin autorizatiile solicitate de legislatia privind transportul in regim de taxi sau in regim de ride sharing pentru efectuarea acestor servicii. Cu toate acestea, in masura in care nu se face dovada ca LEONE GO ar fi avut cunostinta despre acest caz la momentul contractarii cursei si l-ar fi acceptat, daca se dovedeste ca Soferul nu ar fi detinut autorizatiile cerute de lege la momentul contractarii si/sau prestarii cursei, Clientul poate solicita exclusiv Soferului acoperirea oricarui prejudiciu creat.

7.2. Obligatia de a transmite documentele justificative fiscale catre Client (i.e. bon client, factura pentru Servicii, factura pentru bonificatia de tip TIPS), apartine exclusiv Soferilor, acestia avand raspunderea pentru indeplinirea acestor obligatii. Cu toate acestea, in cazul transportului in regim de ride sharing aceste documente (emise in numele Soferului) vor putea fi accesate de catre Client prin intermediul Aplicatiei.

7.3. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor Contului (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

7.4. LEONE GOnu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre LEONE GOa oricareia din obligatiile sale conform prezentelor Termeni si Conditii.

7.5. LEONE GOnu este responsabil pentru daune in caz de forta majora (cutremur, incedii etc).

8. LEGEA APLICABILĂ. LITIGII

8.1. Dispozitiile prezentelor Termeni si Conditii sunt guvernate si se supun dispozitiilor legale romane in vigoare. În cazul în care oricare dintre prevederile Termenilor generali devine inaplicabilă, părțile vor înlocui clauza afectată cu una valabilă care va aproxima intenția și efectul economic al clauzei afectate.

8.2. Clientii ce urmeaza sa foloseasca Aplicatia vor incerca stingerea pe cale amiabila o oricaror dispute aparute ca urmare a utilizarii Aplicatiei.

8.3. Orice litigiu aparut in legatura cu Termenii si Conditiile Aplicatiei va putea fi solutionat de instantele competente din municipiul Bucuresti.

8.4. Prin utilizarea Aplicatiei, Clientul declara ca intelege ca serviciile prestate de LEONE GO de punere la dispozitie a Aplicatiei nu intra sub incidenta dispozitiilor din Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim taxi si in regim de inchiriere.

9. DISPOZIȚII FINALE

9.1. Clientul accepta prin prezenta in mod expres prevederile sectiunilor „Drepturile si Obligatiile Clientului” si „Limitarea raspunderii” de mai sus.

9.2. Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, Clientul declara ca a luat la cunostinta deplina tipul serviciilor intermediate prin Aplicatie si ca nu este indus in eroare cu privire la tipul serviciilor de transport care sunt intermediate prin Aplicatie.